viernes, 11 de enero de 2008

PRAGA (Praha)

Praga (Txec:Praha) és la principal ciutat i la capital de Txèquia. Situada a la vora del riu Moldava (Vltava), a la Bohèmia central, té 1,2 milions d'habitants. Se la coneix com la ciutat de les cent cúpules, o la ciutat daurada, la mare de totes les ciutats i el cor d'Europa, i des de 1992 el centre històric és considerat patrimoni de la humanitat per la UNESCO.




Fundada a finals del segle IX, Praga es va convertir en la capital dels reis de Bohèmia, alguns dels quals regnaren com a emperadors del Sacre Imperi Romà. Bohèmia va formar part dels dominis dels Habsburg i Praga es va convertir en capital d'una província austríaca. Els quatre municipis independents que formaven la seva extensió es van unir en una sola denominació urbana l'any 1784. Durant la dominació austrohungaresa, el segle XIX, Praga es va convertir en el centre del romanticisme i nacionalisme txec i la seva activitat cultural i intel·lectual va ser brillant.



Va ser capital del nou estat de Txecoslovàquia el 1918. Va ser ocupada pels alemanys el 1938 i fou alliberada el 1945. Aquell mateix any, degut a un error de càlcul, 15.000 habitants de la ciutat moriren en un atac aeri de l'exèrcit dels Estats Units que va confondre la ciutat amb Dresden. L'Exèrcit Roig ocupà la ciutat el 1945, i el 1948 s'hi va imposar el comunisme. El 1968 va esclatar la revolució coneguda com a Primavera de Praga, d'oposició a la Unió Soviètica, que va ser durament reprimida.



Del 16 de novembre de 1989 fins el dia 29 de desembre del mateix any, es va dur a terme la Revolució de Vellut (sametová revoluce), començant amb una manifestació pacífica d'estudiants a Praga que va ser durament reprimida per les forces policials i que va acabar amb vora 500.000 manifestants - aquesta dugué a la caiguda del règim comunista. El 1993 va ser designada com a capital de Txèquia, després de la divisió pacífica de Txecoslovàquia en dos estats.

Que visitar?

  1. Castell de Praga.
  2. Pont Karlov.
  3. Les Torres del Pont.
  4. Antic Ajuntament i el rellotge Astronómic.
  5. Barri Jueu Josefov.
  6. Torre de la Pólvora.
  7. Església de Sant Nicolau.
  8. Torre Petrín.
  9. Església de Victória.
  10. El Loreto.
  11. Vysehrad.
  12. Franz Kafka Muzeum

Links d´interés sobre la ciutat.

*Reserva aquí el teu hotel: http://www.phl.cz/

*Reserva aqui el teu Hostel: http://www.hostelprague.cz/

Com anar-hi?

  • Des de Barcelona :

* SmartWings (low cost)

* ClickAir (low cost)

  • Des de Madrid:

*SmartWings (low cost)

* Air Europa
























No hay comentarios: