martes, 22 de enero de 2008

Milà (milano)

Milà és la ciutat més important del nord d’Itàlia, capital de la província i de la regió Llombarda. Està considerada com la capital financera i econòmica per excel.lència així com el centre principal polític i cultural. És la segona ciutat més poblada d’Itàlia, amb 1.371.000 habitants. És també epicentre cultural: disposa del teatre líric més famós del món i es troba entre les ciutats europees que cel.lebren major número d’exposicions i congressos. Amb la seva posició favorable geogràfica, Milà és un centre de comunicacions molt important.La ciutat de Milà va ser fundada fa més de 2500 anys. En tres ocasions ha sigut parcial o totalment destruïda per la guerra.





Que visitar?

  • IL DUOMO:

El Duomo, símbol de Milà, domina la plaça central de la ciutat. És el més gran i complex exemple de l’arquitectura gòtica d’Itàlia. La realització de l’obra va ser des del principi fatigosa i difícil, però cada classe social va aportar la seva pròpia contribució per a veure la catedral. La construcció del Duomo, que va durar més de 500 anys, va tenir el seu començament al 1386 i va ser acabada al 1887.
L’interior està subdividit en cinc naus, per imponents pilars de marbre de Candoglia. Les vidrieres, lluminoses obres d’art, creen una atmosfera mística i solemne. La decoració estatuària comprèn prop de 3000 figures, però la més estimada és l’estàtua daurada de la Madonnina di Perego, que vigila sobre l’agulla major des de l’any 1744. El Duomo està obert fins les 19.00h més o menys i l’entrada és totalment gratuita, excepte si es vol pujar al passatge superior.


  • Galeria Vittorio Emmanuelle II:
És, des del 1877, el centre de la vida social i política milanesa: els milanesos venen aquí per a xerrar, llegir el Corriere Della Sera o prendre un cappuccino. Una de les sortides de la Galeria porta fins la mítica Scala: la seva modesta façana neoclàssica no deixa presagiar els grans moments viscuts entre les seves parets. És el teatre líric més famós del mon, inaugurat al 1778. .

  • Castell Sforza:
És un dels símbols de Milà juntament amb el Duomo i la Galeria Vittorio Emanuele II. Construït en deu anys entre 1358 i 1368 sota el domini de Galeazzo II Visconti, el castell va ser en part destruït en 1447 a causa d'una decisió de la República Ambrosiana i va ser reconstruït tres anys més tard per Francesco Sforza. El Castell va sofrir moltes adversitats fins a 1880 quan el govern va voler destruir-lo definitivament. Però el bon judici va prevaler i el Castell es va restaurar sota la mà de Lucca Beltrami. L'entrada es situa sota la torre de "Filarete"; darrera es pot trobar la torre de "Bona de Savoia" i en el costat esquerre hi ha la "Rocchetta", una part fortificada dintre del Castell útil per a refugiar-se durant els atacs de guerra. La Rocchetta té un pòrtic intern amb tres costats, i dintre de les seves cambres allotja el famós quadre de Bramante "Argus". Normalment la Cort Ducal l'usava com residència dels Senyors de la ciutat. Una de les cambres de la Cort Ducal, la famosa “Sala delle Asse”, es pensa que hagi estat pintada al fresc per Leonardo da Vinci.


  • Santa Maria delle Grazie:
Aquesta església es va construir entre 1466 i 1490 per Giuniforte Solari i més tard va anar sent modificada per Bramante que va redissenyar el absis, la Tribuna, el Claustre i la Vella Sacristia. En el Refetor es troba un dels quadres més famosos de Leonardo da Vinci: l'Últim Sopar. Dintre de l'església es troba també la famosa "Crucifixión" de Donato Montorfano (1495). Els treballs per restaurar els frescos van començar en 1495 i van acabar en 1498. Desafortunadament l'església va començar a deterioràs 20 anys després de la seva conclusió, i per tant va necessitar quatre restauracions: al 1908, 1924, 1953 (després del bombardeig de la Segona Guerra Mundial) i en 1977 . Es declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.



El teatre Alla Scala (també conegut com La Scala) de Milà, és un dels teatres d'òpera més famosos del món. La temporada del teatre sol iniciar-se el 7 de desembre, dia de Sant Ambrosio, sant patró de Milà. Totes les funcions han d'acabar abans de la mitjanit; les òperes més llargues han de començar més aviat. El director musical del teatre és el famós director d'orquestra Riccardo Muti. En la Scala es van estrenar molts òperes famoses, i va mantenir una relació molt especial amb el compositor Giuseppe Verdi. No obstant això, durant molts anys el compositor no va presentar allí cap de les seves obres, atenent que Verdi va acusar a l'orquestra de modificar la seva música.

Links d´interés sobre la ciutat.

*reserva aqui el teu hotel.

*reserva aqui el teu hostel.

Com arribar-hi?

  • Barcelona

Easyjet (Low Cost)

Vueling (Low Cost)

Air Berlin (Low Cost)

  • Girona

Ryanair (Low Cost)

  • Madrid

Easyjet (Low Cost)

Vueling (Low Cost)

Air Europa

Air Berlin (Low Cost)

My Air (Low Cost)

Mapa de la ciutat:

http://www.viaje-seguro.com.ar/Fotos/mapa-italia-mil%E1n.jpg

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola Andreu, em sembla que hem d'activar aquest foro una mica!!! de moment les estas clavant, segueix així tot i que hi ha gaires comentaris, estas currant-ho

Manelus dijo...

Molt bon bloc Andreu, molt treballat! Et tinc al blogrol.

Tens un foro?

Manel

Francesc dijo...

Va krak més ritme¡¡¡jajaja està molt xulo el bloc¡¡ d'aquí poc ja tindràs tans comentaris com vots a la lliga de futbol sala¡¡
Cuidat nano¡¡¡espero qe arribessis a temps a ANdorra¡¡jajaja

Francesc dijo...

VA KRAK¡¡ VOLEM MÉS DESTINACIONS¡¡¡ FICALI TUNISSIA¡¡¡